Strijbos Tuinbouw, Pelgrimslaan 6, Smakt

Over ons

Ons verhaal, nieuws, de geschiedenis en meer.

Algemeen

Strijbos Tuinbouw BV is bekend om het kweken van sempervivum. De soorten sempervivum die wij kweken zijn geselecteerd op de stabiliteit en het feit dat ze winterhard zijn. De soorten zorgen gecombineerd voor een mooi kleurcontrast. Kwaliteit is iets wat voor ons erg belangrijk is. We zijn erg gericht op innovatie en willen de werkzaamheden/productie vergemakkelijken door naar de porcessen en ergonomie te kijken. Om dit te realiseren worden we geholpen door Strijbos Tool Design BV

Op dit moment hebben we ongeveer 2,7 hectare bedekte en 3,5 hectare onbedekte teelt. Dit geeft ons de mogelijkheid om grote orders aan te nemen, maar ook zeker kleinere orders. Sinds oktober 2018 hebben we de Biesplanken in Horst overgenomen en heet het nu Strijbos Biesplanken BV. De Biesplanken is een sociale werkplaats waar hoofdzakelijk stekwerkzaamheden plaatsvinden. Om grote aantallen sempervivum te kunnen verkopen maken we gebruik van de diensten van Strijbos Biesplanken BV die ons helpt bij het vermeerderen.

Duurzaamheid

Sinds oktober 2018 is de Biesplanken in Horst een onderdeel van ons bedrijf. De Biesplanken is een sociale werkplaats waar hoofdzakelijk stekwerkzaamheden plaatsvinden. Om grote aantallen sempervivum te kunnen verkopen maken we gebruik van de diensten van Strijbos Biesplanken BV die ons helpt bij het vermeerderen. Waardoor wij werkplekken aanbieden welke in de maatschappij anders overkeken worden.

Milieu bewust

Wij maken gebruik van zonnepanelen om het energie verbruik laag te houden door regenwater op te vangen en te hergebruiken waardoor we circulair werken met de natuur.

Efficiëntie

Door gebruik te maken van in huis ontworpen hulptools en machines ligt onze efficiëntie boven de markt standaard. Hierdoor werken wij ergonomisch verantwoord.

Om onze werkzaamheden zo efficiënt mogelijk uit te voeren maken wij gebruik van meerdere eigen ontworpen hulptools die ons werk vergemakkelijken.

Ergonomie

Dankzij onze eigen hulptools zijn wij in staat om zeer ergonomisch te werken.

 

Geschiedenis

'' Van kinds af aan heb ik op het landbouwbedrijf van mijn ouders gezien hoe zaken liepen.  In 1999, ik was toen 29 jaar, heb ik in Smakt 2,5 ha grond gekocht om een tuinbouwbedrijf op te zetten. Daarnaast had ik nog 5 hectare grond gepacht voor de teelt van coniferen.  In 2002 ben ik volledig overgegaan op de teelt van sempervivum. Mijn voornemen om coniferen op containervelden te kweken heb ik door de grote groei van Strijbos Tuinbouw toen helaas moeten laten varen. Sinsdien is Strijbos Tuinbouw BV gegroeit met de dag. We begonnen met 75.000 planten per jaar, en inmiddels zitten we hier ruim boven. Sinds april 2018 is Strijbos Tuinbouw een BV geworden. ''

Frank Strijbos

Werknemers

Strijbos Tuinbouw BV heeft 6 vaste werknemers in dienst. Daarnaast hebben we werkplekken voor jongeren, met name uit het speciaal onderwijs. Tevens maken we gebruik van 25 jeugdige oproepkrachten. Tijdens het stekseizoen van 2,5 maanden zijn nog ongeveer 35 werknemers van Strijbos Biesplanken BV voor ons werkzaam.

Werken bij ons:

Zin om bij ons te komen werken? Hardwerkend en no nonses? Geweldig! Dat is dé houding die we zoeken. Vul ons contact formulier in bij Contact en misschien zien we je terug bij een van onze vestigingen in Smakt, Horst of Vierlingsbeek.

Geïnteresseerd in wat we kunnen aanbieden?

Zie ons assortiment bij onze producten

Producten